Humas Kukar Dapat Juara 2 di Anugerah Media Humas (AMH) 2015

Bahasa Kutai    4 tahun yang lalu
   704 Kali

Sumber Foto:

SURABAYA -Anugerah Media Humas (AMH) 2015 nya di umpati leh 142 lembaga tegak dari Pemerintah Daerah, Kementerian, Lembaga Pemerintah Non Kementerian, BUMN, ngan Perguruan Tinggi. Penentuan pemenang dikerjai leh sida tim juri nya di tunjuk leh sida Kemkominfo. Sida juri tu iya hak busu Usman Kansong (Media Indonesia)​ busu ​Subagio,M.S (Tenaga Ahli Ditjen Informasi ngan Komunikasi Publik Kemkominfo), busu Dadang Rahmat (Akademisi ngan Ketua Komisi Penyiaran Indonesia),busu Ibnu Hamad (Akademisi) ngan Ahmed Kurnia (Portal InfoPublik).

Anugerah Media Humas iya hak  ajang apresiasi terhadap hasil karya humas, di rangka nciptakan media komunikasi nya pas beneh bidikannya, efesien, ngan efektif. Sida Pemerintah Kutai Kartanegara (Kukar) lewat Bagian Humas ngan Protokol umpat jua di brapa buting katagori nya dilombakan. Tapi dua buting maha dari tiga katagori nya boleh ngan menang di anugrah media humas (AMH) 2015. Di  Kategori Advertorial Provinsi/Kabupaten/Kota Kukar ada di peringkat kedua lamun di Kategori Laporan Kerja Humas Provinsi/Kabupaten/Kota Kukar jua dapat  peringkat kedua di bawah Provinsi Jawa Barat.

“biarnya ndapati juara kedua, etam (Bagian Humas Kukar) mrasa bangga ngan besyukur. Karna ne  prestasinya bujur-bujur luar biasa,” bunyi leh busu Kabag Humas,su Dafip Haryanto, habis sida nerima penghargaan, nya di dengani leh Kasubbag Data ngan Informasi, busu Ahmad Rianto.

Dafip nilai keberhaselan nya di dapati ne iya hak hasel dari kerja sama nya baik dan soliditas antara segala anggota tim Bagian Humas. Dah habis ndapati prestasi ne maksud leh busu Dafip jua nargetkan di pertandingan kendia, Pemkab Kukar bisa jadi juara umum atau nya tebaik di Indonesia. AMH 2015 ne diadakan supaya behancapannya di peningkatan profesionalitas kehumasan pemerintah. Lewat acara ne diharapkan supaya betandingnya sehat antara lembaga, khususnya bidang kehumasan.(HMS.DI.04)